Suikervrije tompoes



Vandaag had ik weer zin om iets lekkers te bakken.
Op internet vond ik een geweldig recept!

'' Een suikervrije tompouce''  Ja, je leest het goed een SUIKERVRIJE tompouce.
De echte zitten bomvol slechte suikers maar ze zijn oh zo lekker.
Dus dit recept is een goede vervanger.

Wat heb je nodig voor 4 tompoezen? :

- 4 plakjes roomboter bladerdeeg
200 ml melk.
- 3 volle eetlepels custardpoeder ( onder andere te koop bij de Albertheijn)
- 1 rijpe banaan
- 2 eetlepels rijstestroop
- 1 tl kleurstof of kokos.

hoe maak je dit recept?:

  • Verwarm de oven voor op 210 graden Celcius.
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snij de plak door twee.
  • Prik met een vork gaatjes in elk plakje bladerdeeg. Doe dit over het hele plakje en een beetje netjes. Hierdoor stijgt de bladerdeeg tijdens het bakken niet teveel in de hoogte.
  • Leg de bladerdeegplakjes op bakpapier en bak ze gedurende 10 minuten tot ze lichtbruin zijn.
  • Haal de plakjes uit de oven, leg ze op een rooster om af te koelen.
  • Verwarm 150 ml. van de melk in een steelpannetje op laag vuur tot het bijna kookt.
  • Vermeng de overgebleven 50 ml. melk met de custard in een bakje. Goed roeren.
  • Haal het steelpannetje met melk van het vuur als de melk voldoende is verwarmd. Vermeng de custard met de verwarmde melk in het steelpannetje. Goed roeren, zodat de klontjes zoveel mogelijk verdwijnen.
  • -  Gebruik met het 'roeren' eventueel een garde.
  • Ze het steelpannetje weer op laag vuur en laat 3 minuten heel zachtjes pruttelen.
  • Laat custardmengsel 10 minuten afkoelen in het steelpannetje. Roer af en toe zodat je geen vel op je custard krijgt.
  • Zet het steelpannetje minstens 15 minuten in de koelkast om verder te laten afkoelen.
  • Meng in een klein schaaltje de rijststroop met de voedingskleurstof tot een gekleurd glazuur. Zet dit in koelkast.  Of voeg bij de rijstrestroop een klein beetje kokos als je geen kleurstof wilt gebruiken!
  • Schil de banaan en snij in plakjes. Mix de banaan met behulp van een staafmixer of in de keukenmachine samen met het custardmengsel tot een glad, geel mengsel.
  • Maak de tompoezen vlak voor opdienen. Doe dat als volgt:
    • Leg een plakje bladerdeeg met de onderkant naar boven. Schep de helft van het custardmengsel erop en verspreid goed, maar voorzichtig.
    • Leg een tweede plakje bladerdeeg er bovenop, met de onderkant naar beneden.
    • Verspreid met een kleine lepel de helft van het glazuur over de bovenkant van de tompoes.
    • Maak de tweede tompoes op dezelfde manier.


  • - Instagram : cchanelx

    www.healthylovie.blogspot.com

    Reacties