♡ Suikervrij - Boterkoek





Een nieuw recept zonder geraffineerde suikers, en sorry hij is weer minder gezond maar geniet er maar van!
Want boterkoek is toch hemels..


Ingrediënten:

  • 200 gram bloem/speltmeel.
  • 175 gram roomboter.
  • 4/5 eetlepels agavesiroop.
  • een snufje zout.

Hoe maak je dit recept?:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Voor de boterkoek heb ik een normale doorsnee springvorm gebruikt.

~  Vet de springvorm in met boter.
 ~ Doe de bloem in een beslagkom en schep het zout er even goed doorheen.
~  Snij de boter in stukken en voeg dit toe aan de bloem, voeg ook de agavesiroop toe.

~ Kneed dit alles tot een deegbal. Het deeg is/kan plakkerig zijn/blijven. Als dit het geval is kun je er wat bloem toevoegen om het iets droger te maken.

~ Doe het deeg in de ingevette vorm en druk het plat tot het egaal is.  Je kunt met de achterkant van een vork/lepel/mes een ruitjespatroon in het deeg maken.

~ Je kunt eventueel wat eigeel/melk over het deeg heen strijken zodat het wat bruiner wordt.

~ Bak de boterkoek zo'n 25 minuten gaar, prik er met een statéstokje in om te kijken of de koek gaar is, als het deeg aan het stokje blijft hangen, kun je de koek nog een paar minuten langer bakken.

~ Haal de boterkoek uit de oven en laat hem afkoelen.


Enjoy !  xoxo

www.healthylovie.blogspot.com
instagram: cchanelx

Reacties

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel leuk recept! Ga ik zeker eens proberen!
    Ik post zelf ook gezonde recepten maar vind het super leuk om die van anderen ook te zien, ik volg je blog nu ook! (:

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten